Óvoda

A Teveli Szivárvány Óvodák és Bölcsőde Závodi Tagóvodájának Bemutatkozása

 

"Hozzon a gyermeknek mindenki, amit tud
Játékot, örömet, zenét,
De hogy mit fogad el: azt bízzuk rá.
Csak az a lelki táplálék válik javára,
Amit maga is kíván."
Kodály Zoltán

 
A Teveli Szivárvány Óvodák és Konyha Závodi Tagóvodája, nyári szünet után sok újdonsággal várta vissza a régi és új gyerkőcöket. Változás történt ugyanis nem csak a személyi feltételek terén, hanem az óvoda gyermeklétszám alakulásában, és az óvoda nyitva tartási idejében is. Az idei nevelési évben a tágas szép csoportszoba nem csak a Závodi gyermekeknek ad otthont, hanem a Mucsfai és néhány Kisvejkei gyermeknek is. Az új Társulás létrejöttével ugyanis nagy örömünkre, a mucsfai gyermekek is a Závodi óvodába járnak.

A megnövekedett csoportlétszám, a 2018/2019-es tanévben 19 kis óvodással kezdtük, mely így sok lehetőséget biztosít a kooperációs játékokra, a közösségi nevelés erősítésére, egymás megismerésére, és elfogadására, valamint, új baráti szálak szövődésére. Az óvoda dolgozói létszáma is bővült, a megnövekedett gyermeklétszám segítségére. Így ebben az évben a gyermekeket egy új óvó néni, két dajka és egy pedagógiai asszisztens fogadja. A mucsfai falugondnoki busszal, amelyet Antal József falugondnok vezet, négy kispajtás utazik naponta, akikhez Kisvejkéről még három óvodás csatlakozik, így érkeznek reggelenként az óvodában Antal Józsefné, Rózsika dajka néni kíséretében. A tanév végén 17 fővel zárjuk a tanévet, ebből a kis csapatból 4 gyermek válik ki most, és elindul felderíteni az iskolai élet rejtelmeit. 

Az óvoda nyitvatartásai rendje is megváltozott. Minden reggel 6.30-tól Zsók Józsefné, Aranka óvó néni várja a gyermekeket, aki Lengyelről jár a Závodi Óvodába. Szabó Ivett dajka nénit a Závodi óvodások már jól ismerik, hiszen az elmúlt időszakban együtt töltötték az óvodai éveket és sok élményt szereztek közösen. Bakonyi-Székely Zsófia Német nemzetiségi óvodapedagógus távollétéig az óvodában egy pedagógiai asszisztens segíti a nevelő munkát, Szabóné Rőder Hajnalka személyében.

Ebben az évben, az őszi időszakban sok kirándulás, séta, érdekes programok, és sok játékos tevékenység várja a gyerekeket. Szeretnénk, ha nyílt napokon egyre több szülő venne részt a közös barkácsolásokon, ahol együtt tevékenykedhetnek gyermekeikkel.

Az őszi kirándulások alkalmával szeretnénk a környező településekre ellátogatni. Terveink között szerepel, hogy a Kisvejkei Gyümölcsszövetkezetbe kirándulunk, valamint háziállatokat nézünk egy óvodás pajtásunknál. Mucsfán Márton nap hetén libanézőbe szeretnénk ellátogatni, Lengyelen pedig a kastélypark őszi fái alatt sétálnánk és terméseket gyűjtenénk. Szeretnénk vendégeskedni a Lengyeli társintézmény óvodájába is. Lehetőségeinkhez mérten az Anna fürdőre is szerveznénk egy kirándulást.

Závodon almaszüretre vagyunk hivatalosak, és sok kirándulást és sétát tervezünk, ahol felfedezzük Závod érdekességeit. pl: a lovas tanyát, a gyümölcsös kerteket, és Závod főbb intézményeit és nevezetességeit. 

A Teveli Óvodába Tavasszal látogatunk el, ahol átmenetileg otthonra is lelünk, amíg a Závodi óvodában a betervezett munkálatok lezajlanak. Nagy örömünkre tartalmas és sok program vár ránk az idei nevelési évben, amit szeretnénk megvalósítani és minél több közös örömteli élményt szerezni.   Elérhetőség:

Teveli Szivárvány Óvodák és Konyha Závodi Tagóvodája
Zsók Józsefné óvoda vezető
7182 Závod, Kossuth Lajos u. 67. 
Tel: 0620/568-7369