Óvoda

A Teveli Szivárvány Óvodák és Bölcsőde Závodi Tagóvodájának Bemutatkozása

 

"Hozzon a gyermeknek mindenki, amit tud
Játékot, örömet, zenét,
De hogy mit fogad el: azt bízzuk rá.
Csak az a lelki táplálék válik javára,
Amit maga is kíván."
Kodály Zoltán

 
A Teveli Szivárvány Óvodák és Bölcsőde Konyha Závodi Tagóvodája, nyári szünet után sok újdonsággal várta vissza a régi és új gyerkőcöket. Változás történt ugyanis nem csak a személyi feltételek terén, hanem az óvoda gyermeklétszám alakulásában, és az óvoda nyitva tartási idejében is. Az idei nevelési évben a tágas szép csoportszoba nem csak a Závodi gyermekeknek ad otthont, hanem a Mucsfai és néhány Kisvejkei gyermeknek is. Az új Társulás létrejöttével ugyanis nagy örömünkre, a mucsfai gyermekek is a Závodi óvodába járnak.

A megnövekedett csoportlétszám, várhatóan 18 fő lesz, amely így sok lehetőséget biztosít a kooperációs játékokra, a közösségi nevelés erősítésére, egymás megismerésére, és elfogadására, valamint, új baráti szálak szövődésére. Az óvoda dolgozói létszáma is bővült, a megnövekedett gyermeklétszám segítségére. Így ebben az évben a gyermekeket egy új óvó néni, két dajka és egy pedagógiai asszisztens fogadja. A mucsfai falugondnoki busszal, amelyet Antal József falugondnok vezet, négy kispajtás utazik naponta, akikhez Kisvejkéről még három óvodás csatlakozik, így érkeznek reggelenként az óvodában Antal Józsefné, Rózsika dajka néni kíséretében.

Az óvoda nyitvatartásai rendje is megváltozott. Minden reggel 6.30-tól Zsók Józsefné, Aranka óvó néni várja a gyermekeket, aki Lengyelről jár a Závodi Óvodába. Szabó Ivett dajka nénit a Závodi óvodások már jól ismerik, hiszen az elmúlt időszakban együtt töltötték az óvodai éveket és sok élményt szereztek közösen. Bakonyi-Székely Zsófia Német nemzetiségi óvodapedagógus távollétéig az óvodában egy pedagógiai asszisztens segíti a nevelő munkát, Szabóné Rőder Hajnalka személyében.

Ebben az évben, az őszi időszakban sok kirándulás, séta, érdekes programok, és sok játékos tevékenység várja a gyerekeket. Szeretnénk, ha nyílt napokon egyre több szülő venne részt a közös barkácsolásokon, ahol együtt tevékenykedhetnek gyermekeikkel.

Az őszi kirándulások alkalmával szeretnénk a környező településekre ellátogatni. Terveink között szerepel, hogy a Kisvejkei Gyümölcsszövetkezetbe kirándulunk, valamint háziállatokat nézünk egy óvodás pajtásunknál. Mucsfán Márton nap hetén libanézőbe szeretnénk ellátogatni, Lengyelen pedig a kastélypark őszi fái alatt sétálnánk és terméseket gyűjtenénk. Szeretnénk vendégeskedni a Lengyeli társintézmény óvodájába is. Lehetőségeinkhez mérten az Anna fürdőre is szerveznénk egy kirándulást.

Závodon almaszüretre vagyunk hivatalosak, és sok kirándulást és sétát tervezünk, ahol felfedezzük Závod érdekességeit. pl: a lovas tanyát, a gyümölcsös kerteket, és Závod főbb intézményeit és nevezetességeit. 

A Teveli Óvodába Tavasszal látogatunk el, ahol átmenetileg otthonra is lelünk, amíg a Závodi óvodában a betervezett munkálatok lezajlanak. Nagy örömünkre tartalmas és sok program vár ránk az idei nevelési évben, amit szeretnénk megvalósítani és minél több közös örömteli élményt szerezni.   Elérhetőség:

Teveli Szivárvány Óvodák és Bölcsőde Závodi Tagóvodája; Zsók Józsefné óvoda vezető
7182 Závod, Kossuth Lajos u. 67. 
Tel: 0620/568-7369